Josimar

Gruppe C: Elektrikeren

Jibril. Hjemland: Kenya. Yrke: Elektriker. Tid i Qatar: 10,5 år. Lønn: 3000 rijaler i måneden-


Tekst: Marius Lien, Lars Johnsen, Sam Kunti og Håvard Melnæs

«Vi kjenner disse folkene, jeg kan si navnet på mange av dem. De døde på det stadionet.»

Ingenting har endret seg. Ingenting. Neineinei. De som sier at ting har endra seg, har misforstått fullstendig. Det er en mediekanal her, som har blitt tatt over av regjeringen, den forteller oss at alt har blitt endret til det bedre. Men på bakken er ingenting forandret.

Jeg kom hit i 2012. Nå er vi i 2022. I 2012 var det sånn at hvis jeg jobbet for company A, og ville begynne i company B, måtte jeg få en godkjennelse fra company A. På den tiden ble dette gjort manuelt. Company A måtte gi deg et brev som fortalte at de ikke hadde noe å utsette på denne arbeidstakeren. Et NOC – No-Objection Certificate. Men det skjedde ikke, arbeidsgiverne tillot aldri folk å skifte til nye companies. Lønningene var veldig lave, og selv om du hadde et vindu mot et nytt company, kanskje med bedre lønn, så skjedde det ikke. På grunn av vond vilje. Du ble tvunget til å bli værende hos samme company.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent