Josimar

Gruppe E: Sikkerhetsvakten

Omar. Hjemland: Gambia. Tid i Qatar: 7 måneder Yrke: Sikkerhetsvakt Lønn: Mellom 1600 og 1800 rijaler


Tekst: Marius Lien, Lars Johnsen, Sam Kunti og Håvard Melnæs

«Grunnen til at jeg spiller defensiv midtbane er fordi jeg elsker den rollen. Jeg dekker opp for laget mitt, forsvarer for dem, slåss for dem.»

D a jeg kom til Qatar var jeg helt...jeg hadde forventet at den dagen jeg kom til Qatar skulle jeg se fotballbaner, jeg ville spille fotball fritt, som i hjemlandet. Company ga meg en advarsel. De skjønte at jeg hadde kommet hit på grunn av fotball.

Jeg var fotballspiller helt fra jeg var ung. Jeg spilte i skoleturneringer, konkurranser i den gambiske ligaen. Jeg har spilt i ulike klubber – Juventus, Blue Stars, en tredjedivisjonsklubb. En andredi- visjonsklubb, PSV Wellingara, var den siste jeg spilte for. Den har tatt navn etter det nederland- ske laget. I landet mitt er alle spillerne venner. Folk fra nærmiljøet kom for å se på, noen hun- dre, 200, 300, mer enn det, 1000. I Gambia er det en liga som heter Nawettan. Det er den mest populære ligaen, men det er ikke den øverste. Det er lag fra nærmiljøene som møtes for å konkurrere. Fotball er hyggelig, jeg savner de tidene og øyeblikk som det.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent