Josimar

Gruppe E: Renholderen

Mujib. Alder: 26. Hjemland: Kenya. Yrke: Renholder. Lønn: 1000 rijaler i måneden. Tid i Qatar: 3 måneder. 


Tekst: Marius Lien, Lars Johnsen, Sam Kunti og Håvard Melnæs

«Fotballen har styrt hele livet mitt.»

De pleier å vekke oss 04:30. Det er greit, da kan vi be fajr-bønnen og gjøre oss klare før vi skal jobbe. Klokka 05:30 henter de oss med buss. 06:30 begynner vi å jobbe. Så jobber vi minst til 18:30 om kvelden, kjører hit og er tilbake kanskje 20:00.

Vi har en times lunsjpause, men det blir ofte bare en halvtime før de pusher oss i gang igjen. Inderne får alltid en times pause. Det er indere som driver vaskefirmaet, og de utnytter oss afrikanere. De er røffe mot oss og vi må jobbe mye hardere enn gutta fra India, Pakistan, Sri Lanka, Arabia. Den rasismen er overalt her i Qatar. Så jeg må ta noen pauser mens jeg jobber. Jeg har vaskemoppen min, eller av og til feiekosten, så jeg lener meg på den med hodet mot armene. Noen ganger får jeg en liten blund. Så hører jeg skritt, når sjefen kommer. Da er det bare å løfte hodet, og så: Fffft- fffft-fffft. Dra moppen hit og dit, litt mer vasking. Om kveldene, når vi er tilbake, er det sløving på rommet, og kanskje litt chatting med familien.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent