Josimar

Gruppe F: Riggflytteren

Allan. Hjemland: Skottland. Alder: 46. Yrke: Riggflytter. Lønn: 1100 US dollar per dag. 


Tekst: Marius Lien, Lars Johnsen, Sam Kunti og Håvard Melnæs

«Skottland er ræva til å spille fotball. Men vi har de fineste draktene. Jeg har hver eneste drakt siden 1962.»

Opprinnelig er jeg fra Glasgow, men flyttet til Aberdeen da jeg begynte på skolen. Hele slekta er glaswegians, mor, far – besteforeldre og søskenbarn, alle bor der fortsatt, skjønner du. Faren min fikk jobb i Aberdeen hos Turner Diesel. Han var elektriker.

Han var Rangers, og forholdet mellom Rangers og Aberdeen er hat, ikke sant, så jeg ble Aber- deen. Men fatter’n bare – hører du hjemme der, så gjør det. Og det var det. Det var på den tida Alex Ferguson var manager, og vi slo Real Madrid i finalen i Cupvinnercupen. Helt utrolig. Gor- don Strachan, Willie Miller, John Hewitt, Alex McLeish. Det var store saker, så, det var det. En av kompisene til faren min så alle Aberdeens kamper med datteren sin, og jeg ble med, og aye, da var det gjort, jeg er Aberdeen. I Skottland er det ikke cricket, eller rugby, bare fotball. Alt handler om fotball. Fotball og golf.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent