Josimar

Ny mann i NFF

Han har hyllet «Handshake for Peace» og skryter gjerne av samarbeidet med den omstridte agenten Jim Solbakken. Truls Dæhli har meldt overgang fra VG til NFF – takket være Stig Inge Bjørnebye.

Tekst Lars Johnsen Foto Anders Hoven

Gratulerer med ny jobb!

– Tusen takk!

Da det ble kjent, så var det mange sportsjournalister som hyllet deg som den beste kommentatoren gjennom tidene. Ble du rørt av den responsen?

– Det er hyggelig med anerkjennelse. De fleste blir smigret av ros, men jeg synes det ble mye. Jeg synes det var hyggelig at VG gjorde stas på meg. Og jeg fikk mange flotte ord, men samtidig er jeg for så vidt bare en journalist som bytter jobb. Sånn rent generelt....jeg blir litt brydd av sånt.

Nå som vi ikke kan lese deg i VG lenger, kan vi se litt tilbake?

– Jeg begynte i VG første gang i 1982, før det hadde jeg vært sportsredaktør i Østlendingen som kommer ut på Hamar, der jeg er fra. Under ski-VM i 1982 avholdt «klubben» i VG møte på «Gratishaugen» i Holmenkollen, og der ga klubblederen sin velsignelse til at jeg kunne begynne å jobbe i VG. Der var jeg et par år, før jeg vendte tilbake til Hamar og ble nyhetsredaktør i Østlendingen-avisene. Rett før fotball-VM i Mexico i 1986 var jeg tilbake i VG. Det ble det første mesterskapet jeg dekket. Mexico er det mesterskapet som sitter klart sterkest i meg. Jeg var ikke på kampen mellom Argentina og England, men på semifinalen mot Belgia.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent