Josimar

Solskjærs selvmål

Noe av det første Ole Gunnar Solskjær gjorde som nyansatt Cardiff-manager var å hente tre norske spillere som hadde bestekameraten Jim Solbakken som agent. At Molde-treneren ikke har svart på spørsmål rundt disse problemstillingene, er svært betenkelig.


Tekst Håvard Melnæs

Den moderne fotballen står overfor enorme utfordringer:

Korrupsjon og kampfiksing, tvilsomme eiere og sponsorer, høye billettpriser, og skamløse agenter som utnytter unggutter og opererer i en del av fotballbransjen som har mange likhetstrekk med menneskehandel.

Det er flere og sammensatte årsaker til fotballens moralske forfall. Én av grunnene til at fotballen står med minst ett bein i gjørma, har vært en presse som har operert mer som heiagjeng enn som reportere med kritisk blikk og kvass penn.

Og det har bidratt til å skape en kultur der enkeltpersoner i fullt alvor mener de er hevet over kritikk.

Det bladet du holder i hendene nå, er Josimars andre Tippeliga-bibel i historien. I år som i fjor har vi intervjuet samtlige trenere. Det vil si samtlige, bortsett fra én. Ole Gunnar Solskjær ville ikke snakke med Josimar. Molde-treneren ønsket heller ikke å begrunne hvorfor han ikke ville snakke med oss.

Det gir grunn til å stille noen spørsmål:

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent