Josimar

Muren som brast

André Muri måtte gi seg som fotballspiller etter sin syvende hjernerystelse. Skadene han pådro seg på fotballbanen, har fått store konsekvenser. Han sliter med balansen, synet og det å konsentrere seg. Livet etter fotballen har vært tøft for den duellsterke midtstopperen.

Tekst Lars Johnsen

Klokka var så vidt passert 20.00 søndag 15. april 2012. Litt over 10 000 tilskuere på Åråsen hadde akkurat funnet plassene sine da Martin Pusic sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 32 sekunder. Seks minutter senere gikk André Muri opp i en duell med Lillestrøms islandske spiss Björn Bergmann Sigurðarson.

Duellen skjedde halvveis inn på Vålerengas banehalvdel. En pasning fra Lillestrøm-forsvaret ble stusset videre av foten til Johan Andersson, og ballen gikk rett til værs. André Muri gjorde seg klar til å gjøre noe han hadde gjort tusenvis av ganger tidligere i karrieren; å heade ballen ut av faresonen. Blikket var festet på ballen. Han tok sats. Samtidig hadde Sigurðarson øyne på ballen, og i full fart framover var det islendingen som nådde ballen først. I samme øyeblikk som Sigurðarsons panne traff ballen, traff hans venstre skulder André Muri i ansiktet. Muri gikk i bakken og ble liggende med ansiktet i gresset.

Han ble båret av banen.

Møtet mellom Sigurðarsons skulder og ansiktet til Muri, var ikke den første hjernerystelsen midtstopperen fra Asker skulle pådra seg. Det skulle heller ikke bli den siste.

Omtrent ett år etterpå fikk han han en ny smell i hodet, i bortekampen mot Sarpsborg mai 2013. På samme stadion i april 2014 fikk han et spark i haka av hjemmelagets Aaron Samuel, noe som resulterte i en ny, kraftig hjernerystelse.

Det skulle bli den siste fotballkampen André Muri spilte.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent