Josimar

20 å se opp for

Mange unge spillere vil markere seg i årets Tippeliga. Her er 20 spillere som kan stå for årets gjennombrudd.


Tekst Jørgen Tjærnås

Fjorårets sesong ga det definitive gjennombruddet for spillere som Sander Berge, Kristoffer Ajer, Sander Svendsen, Suleiman Abdullahi og Rafik Zekhini, samt keeperduoen Sondre Rossbach og Per Kristian Bråtveit. Spillere som derfor er utelatt fra årets liste.

Det finnes også noen tvilstilfeller blant dem som har kommet med – for spillere som Okir og Ingebrigtsen fikk sin dose oppmerksomhet sist sesong. Men i motsetning til de syv førstnevnte har de fortsett et par steg opp før de virkelig er på stjernehimmelen.

Et annet kriterie for å komme med er utsiktene for spilletid i 2016. Sander Svendsens lillebror Tobias er utvilsomt et av landets største talenter, og er nå en del av Moldes a-stall. Selv om han nok kan få sine sjanser er det mer trolig at et gjennombrudd vil komme i 2017. Om det er rett vil tiden vise.

Her er 20 talenter du kanskje ikke har hørt om, men som bør kunne skapte et navn for seg selv i år:

1. Mohamed Ofkir (Lillestrøm, kantspiller, 1996)

Var spådd å få et gjennombrudd i fjor, men fire måneder på sidelinja med en ankelskade gjorde at det ble en mellomsesong for den hurtige kantspilleren. Var tilbake i august, og avsluttet sesongen sterkt. Er i søkelyset til flere utenlandske klubber, men forlenget i høst LSK-kontrakten ut 2018-sesongen. Høyrebeint spiller som er best på venstresiden. Lillestrøm har tatt et bevisst valg ved å satse på ungdommene sine, og i Ofkir har de en virkelig diamant som kan bli en ordentlig profil i løpet av årets sesong.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent