Josimar

50

Lars Johnsen

Guillem Balague (45) Født i Barcelona, bor i England. Leies inn som La Liga-ekspert av flere seriøse, britiske medier. Er gjerne den journalisten som først «breaker» de største overgangene som involverer spanske klubber eller spanske spillere. Lanserer i disse dager biografi om Lionel Messi.

James Horncastle (29) Føler seg aller mest hjemme i Roma, men kommer fra Hull. Fikk en gang komplimenter for italiensken sin av Carlo Ancelotti. Serie A-nostalgiker som jobber for TV-kanalen BT Sport og mange andre.

Iain Macintosh (35) Engelsk tilbyder av fotballrelatert stoff til kunder «som virkelig burde visst bedre», som han sier. Har skrevet flere bøker, deriblant Football Manager Stole My Life. Støtter Southend United som straff for forbrytelser begått i tidligere liv.

Tor-Kristian Karlsen (38) Nordmann med hele verden som lekegrind. Har bakgrunn som speider i mange klubber rundt omkring i Europa, og også et kort opphold som sportsdirektør i Fredrikstad. Nylig avgått direktør i AS Monaco.

Inne på den den italienske restauranten San Daniele del Friuli i Highbury-området i Nord-London er folk i ferd med å gjøre opp regningene. Restauranten skal stenge. Lunsjtiden er ferdig. Men midt i rommet har tre menn akkurat satt seg ned; Iain Macintosh, James Horncastle og Tor-Kristian Karlsen. De venter på fjerdemann. Guillem Balague er forsinket av London-trafikken. Restauranten ligger noen minutters gange fra t-banestasjonen Arsenal. Det er gråvær, med umiddelbar fare for regn, og på t-banestasjonen er de ansatte opptatt med å hjelpe asiatiske turister med veibeskrivelser til Arsenals nye og gamle stadioner.

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent