Josimar

Nesten alle elsker Raymond

Frode Lia

I begynnelsen av november holdt World Football Academy introduksjonskurs på Viking stadion i Stavanger i periodisering. Det er en filosofi og metode som beskriver hvordan og, like viktig, når du best trener fotballspillere. Foredragsholder var Raymond Verheijen. Samme mann som har utviklet metoden, og som er en del av pensum i de obligatoriske trenerkursene i blant annet Nederland. Mannen har en lang merittliste av klubber og landslag han har jobbet med. De lagene du tenker løper og presser som ingen andre lag i hele verden; Nederland, Sør-Korea og Russland. Barcelona og Bayern München. Og mange fler.

Kurset begynner presist klokka 0900. Her er trenere fra Oddsenligaen til Tippeligaen, fra Norge og Sverige. Det er umulig å ikke legge merke til at det fortsatt er noen ledige plasser, noe som er rart siden kurset var fulltegnet. Kjell Inge Olsen, utviklingsansvarlig hos Viking, begynner på sin presentasjon av kurset og Verheijen. Stadig kommer det kursdeltagere inn i rommet. Litt slentrende og litt forstyrrende. Når Olsen er ferdig med sin presentasjon er det klart for Raymond Verheijen. Han stiller seg foran pulten til en av deltakerne som kom for sent.

– Er dette ditt nivå?

– Ehh, men flyet …

– Det var ikke spørsmålet. Jeg spør igjen, er dette ditt nivå?

– Jo, men flyet …

Vil du lese resten av denne artikkelen?

Ingen annonser eller irriterende popup-videoer. Ikke en klikksak i sikte, bare dybdejournalistikk som berører alle sider ved fotballen.

Et digitalabonnement på Josimar gir tilgang til alle utgaver fra 1/2013 – nærmere 1000 artikler.

Kr. 49 pr. måned eller kr. 499 pr. år.

Bli abonnent